In 2024 heeft Stichting Challenges een prachtig initiatief ontplooid door 6 vluchtelingengezinnen naar het betoverende Losser te brengen, verspreid over de maanden januari, februari en maart. Elk weekend werd een oase van warmte en gemeenschapszin voor deze gezinnen. Met elke dag een smakelijk ontbijt en een voedzame maaltijd, samen met comfortabele overnachtingsmogelijkheden, werden ze liefdevol omringd te midden van de serene pracht van Losser.

Onder een sfeer van oprechte gezelligheid en samenhorigheid konden deze families niet alleen van elkaars gezelschap genieten, maar ook van de betoverende charme van Losser zelf. Dit initiatief was bedoeld om hen even weg te voeren uit de COA-opvanglocaties en hen een reeks onvergetelijke ervaringen in Nederland te bieden.

Met hetzelfde enthousiasme en mededogen in gedachten, streven we ernaar om in de komende maanden – mei, april en juni – nog eens 8 gezinnen naar Losser te brengen. We koesteren de hoop dat deze nieuwe groep gezinnen dezelfde warme ontvangst zal ervaren en dezelfde onvergetelijke momenten zal delen als hun voorgangers.

Stichting Challenges kijkt met opwinding en vastberadenheid uit naar de voortzetting van dit hartverwarmende project. Samen willen we blijven bouwen aan een wereld waarin compassie en solidariteit centraal staan, en waarin iedereen de kans krijgt om te genieten van de schoonheid en gastvrijheid die Nederland te bieden heeft.

Gerelateerde nieuws